Uitstroom van Bitcoin van mijnwerkers bij Lows Not Seen sinds 2010

De uitstroom van mijnwerkers van bitcoin is gedaald tot een dieptepunt van tien jaar, waarbij analisten suggereren dat een hamstermentaliteit medeverantwoordelijk is.

Het zevendaagse gemiddelde van de totale hoeveelheid bitcoin die uit de adressen van de mijnwerkers wordt overgebracht, daalde tot 987 op Donderdag, die het laagste niveau sinds 3 Februari, 2010, volgens gegevensbron Glassnode raakt. Het vorige decennium werd het laagste niveau van 988 geregistreerd op 23 mei.

Het aantal munten dat door mijnwerkers naar beurzen wordt gestuurd is ook op zijn laagste punt in meer dan een jaar, zoals Glassnode in zijn wekelijks rapport opmerkt.

Het is een teken dat efficiënte mijnwerkers blijven hamsteren (en slechts een deel van BTC verkopen),“ zei Asim Ahmad, co-chief investment officer van het Londense Eterna Capital.

De toename van de mijnwerkersholding heeft niet noodzakelijkerwijs op lange termijn een bullish effect op de prijs van de cryptocurrency. Mijnwerkers hebben de neiging om hoofdzakelijk op contant geld te werken en hun holdings bijna dagelijks te liquideren om operaties te financieren.

Het hamsteren van mijnwerkers zou dus kunnen worden beschouwd als een tijdelijk uitstel van de verkoop van Bitcoin Code, mogelijk omdat men vreest dat de markt niet de kracht heeft om het regelmatige aanbod te absorberen. In wezen kunnen ze wachten tot de markt sterk is en de prijzen stijgen alvorens hun winst te realiseren.

De markt zou dus een bovennormaal mijnwerkersaanbod kunnen krijgen tijdens de volgende betekenisvolle prijsstijging. Dat zou op zijn beurt de rem kunnen zetten op een prijsverhoging.

Terzijde, de andere belangrijke reden voor de daling van de uitstroom is de vermindering van de bitcoin die sinds de beloning van mei wordt ontgonnen met de helft, zei Ahmad.

Het overdrachtvolume van mijnwerkersadressen daalde namelijk van 2.334 BTC naar 1.034 BTC in de negen dagen na de beloning van 11 mei met de helft, wat de uitstoot per blok met 50% verminderde tot 6,25 BTC.

Die scherpe daling van de rentabiliteit dwong minder inefficiënte mijnwerkers af, zoals blijkt uit een daling van het zevendaagse gemiddelde van het hasjtarief – het totale rekenvermogen dat aan mijnbouwblokken op de blokketen wordt besteed. Dat daalde van 120 terahashes per seconde (TH/s) naar 90 TH/s in de twee weken na de halvering (hoewel het sindsdien is gestegen naarmate efficiëntere machines werden ingeschakeld).

Gedwongen mijnwerkers kunnen echter terugkeren naar de blokketen van de bitcoin als de prijzen sterk stijgen, waardoor oudere hardware weer rendabel wordt.

Bitcoin wordt momenteel grotendeels onveranderd verhandeld op de dag in de buurt van $9.370, volgens de Bitcoin Price Index van de CoinDesk.

De cryptocurrency is sinds medio mei grotendeels beperkt gebleven tot een smalle range van $9.000 tot $10.000. De richting waarin het bereik wordt doorbroken zal waarschijnlijk de toon zetten voor de volgende grote stap.